چکیده : زمینه و هدف: افسردگی یکی از شایعترین اختلالهای روانی در سراسر جهان به شمار میرود و به عنوان یکی از پیامدهای محیطهای کاری پر تنش از جمله بیمارستان گزارش شده است . مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین کیفیت رژیم غذایی با افسردگی در کارکنان بیمارستان بقیۀ الله اعظم (عج) تهران انجام شد. روش ها: این مطالعه مقطعی با مشارکت100 نفر از پرسنل زن شاغل در بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) تهران با میانگین سنی 98/7±28/37 و میانگین نمایه توده بدن 27/4±54/26 انجام شد. علایم افسردگی توسط پرسشنامه افسردگی بک-2 (Beck Depression Inventory-II) ارزیابی گردید. جهت ارزیابی کیفیت رژیم غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک و شاخص Healthy Eating Index (HEI) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای Nutritionist4 و SPSS و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد و سطح معنی دار، کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد. نتایج: یافته های مطالعه نشان داد که میانگین و انحراف معیار امتیاز افسردگی در افراد تحت مطالعه 7/7±71/11 بود. میانگین و انحراف معیار شاخص HEI در زنان تحت مطالعه 1/8±5/64 محاسبه گردید. ضریب همبستگی کیفیت رژیم غذایی و افسردگی در کارکنان 592/0- بدست آمد که در سطح 01/0 معنادار بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد کیفیت رژیم غذایی اثر معناداری و معکوسی بر افسردگی کارکنان دارد. مطالعات بیشتر، به خصوص از نوع آینده نگر، برای تایید این یافته ها در جوامع نظامی مورد نیاز است
Ghasemi S, Parastouei K, Sepandi M, Jayervand H. The relationship between diet quality and depression in Baqiyatallah Al-Azam Hospital staff. 3 2020; 1 (2) :104-110 URL: http://military-health.ir/article-1-39-fa.html
قاسمی سوسن، پرستوئی کریم، سپندی مجتبی، جایروند حمداله. بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی با افسردگی در کارکنان بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج). 1. 1399; 1 (2) :104-110