:: دوره 2، شماره 1 - ( شماره 5- بهار 1400 1400 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 312-303 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر انواع جیره های غذایی نظامی و فناوری تولید آنها
نجمه یوسف تبار میری ، مریم تقدیر ، سپیده عباس زاده*
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)
چکیده:   (2735 مشاهده)
تامین غذای سالم برای نیروهای نظامی یکی از مهمترین و ابتدایی ترین نیاز های تمام نیروهای نظامی جهان محسوب می شود. در سالهای اخیر با پیشرفت فن آوری های علمی و صنعتی، جیره های غذایی نظامی به شرایط مطلوب تری دست یافته است اما هنوز مطالعات زیادی در سراسر جهان در حال انجام است تا جیره ای تولید شود که از نظر تغذیه ای با جمعیت مصرف کننده نظامی بسته به منطقه جغرافیایی و نوع ماموریت بیشترین سازگاری را داشته باشد، سبک قابل حمل باشد و استفاده و حرارت دهی آن با حداقل شرایط آسان باشد و از نظر فرهنگی نیز بیشترین تطابق را با جمعیت نظامی هر کشور داشته باشد. در تحقیق حاضر بر یافته های جدید در زمینه انواع جیره ها و تنوع فرمولاسیون آنها، جیره های نظامی کشورهای مختلف جهان، عوامل مؤثر در طراحی جیره ها، انواع بسته بندی و همچنین استفاده از جدیدترین فن آوری ها مروری خواهیم کرد.
واژه‌های کلیدی: فناوری غذایی، تغذیه نظامیان، جیره نظامی
متن کامل [PDF 204 kb]   (2269 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/24 | پذیرش: 1400/4/20 | انتشار: 1400/4/20


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( شماره 5- بهار 1400 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها