TY - JOUR T1 - The relationship between diet quality and depression in Baqiyatallah Al-Azam Hospital staff TT - بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی با افسردگی در کارکنان بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) JF - milhlt JO - milhlt VL - 1 IS - 2 UR - http://military-health.ir/article-1-39-fa.html Y1 - 2020 SP - 104 EP - 110 N2 - چکیده : زمینه و هدف: افسردگی یکی از شایع­ترین اختلال­های روانی در سراسر جهان به شمار می­رود و به عنوان یکی از پیامدهای محیطهای کاری پر تنش از جمله بیمارستان گزارش شده است . مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین کیفیت رژیم غذایی با افسردگی در کارکنان بیمارستان بقیۀ الله اعظم (عج) تهران انجام شد. روش ها: این مطالعه مقطعی با مشارکت100 نفر از پرسنل زن شاغل در بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) تهران با میانگین سنی 98/7±28/37 و میانگین نمایه توده بدن 27/4±54/26 انجام شد. علایم افسردگی توسط پرسشنامه افسردگی بک-2 (Beck Depression Inventory-II) ارزیابی گردید. جهت ارزیابی کیفیت رژیم غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک و شاخص Healthy Eating Index (HEI) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای Nutritionist4 و SPSS و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد و سطح معنی دار، کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد. نتایج: یافته های مطالعه نشان داد که میانگین و انحراف معیار امتیاز افسردگی در افراد تحت مطالعه 7/7±71/11 بود. میانگین و انحراف معیار شاخص HEI در زنان تحت مطالعه 1/8±5/64 محاسبه گردید. ضریب همبستگی کیفیت رژیم غذایی و افسردگی در کارکنان 592/0- بدست آمد که در سطح 01/0 معنادار بود. بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد کیفیت رژیم غذایی اثر معناداری و معکوسی بر افسردگی کارکنان دارد. مطالعات بیشتر، به خصوص از نوع آینده نگر، برای تایید این یافته ها در جوامع نظامی مورد نیاز است M3 ER -