[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
فصلنامه ارتقای بهداشت نظامی
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: بهار 1401 ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی سبک زندگی بیماران مبتلا به سرطان معده با تمرکز بر عادات تغذیه ای آنها: یک مطالعه مروری
فاطمه پاکدین ، فائضه بنی یعقوبی* ، علی مرادی ، فرشید الازمنی نوده ، امیر حسین سابقی ، زهرا عموزاده
دانشگاه علوم پزشکی آجا
چکیده:   (1723 مشاهده)
زمینه و هدف
 سبک زندگی و عادات فردی در بروز سرطان تاثیر ویژه ای دارند. چاقی، کم تحرکی، تغذیه ناسالم، آلودگی آب، هوا و غذا و عفونت های مزمن ویروسی از عوامل خطرزای اصلی در بروز انواع سرطان ها میباشند. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی سبک زندگی بیماران مبتلا به سرطان معده با تمرکز بر عادات تغذیه ای آنها  می­باشد.
مواد و روش ها
  در این مطالعه مروری برای جستجو و یافتن مقالات موجود، از جستجو در پایگاه های داده ای ملی و بین المللی شامل Pubmed, Google scholar, Web of Science, Scopus, SID, Magiran و از کلید واژه های "سرطان معده"، "Gastric cancer "، " عادات تغذیه ایی"، "Feeding behaviors "، "سبک زندگی"، "life style" و "عوامل خطر"  "Risk factors "استفاده شد. معیار های ورود به مطالعه شامل مطالعات مرتبط با موضوع به زبان فارسی و انگلیسی، تاریخ انتشار بین 2000 تا 2022 و دسترسی به متن کامل مقالات بود. پس از بررسی کیفیت مقالات با استفاده از دستورالعمل پریزما و معیار های ورود و خروج مقالات، در نهایت 20 مقاله انتخاب شد و نتایج آنها بررسی گردید.
یافته ها
  بین رفتارهای تغذیه ای و خطر ابتلا به انواع سرطان ها ارتباط مستقیم وجود دارد و از سویی اتخاذ رفتارهای تغذیه ای و سبک زندگی مناسب نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا دارد. مصرف بیش از حد پروتئین، چربی، نمک یا گوشت خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد. برعکس رژیم غذایی سرشار از فیبر، سبزیجات و میوه ها نقش مهمی در پیشگیری از سرطان معده دارند.
بحث و نتیجه گیری
افزایش آگاهی درباره سرطان معده و آموزش درباره عوامل خطر آن، از اهمیت بالایی برخوردار است. شناخت عوامل تعیین کننده ی تغذیه سالم بخصوص از نگاه افرادی که دارای تجربیات مستقیم در این زمینـه هستند، نقـش مهمی را در طراحی برنامه های مداخله ای تـرویج تغذیـه سالم ایفـا مینماید؛ بنابراین پژوهشهایی که بتوانند با تکیه بـر شـرایط و نیازهـای واقعی افراد، برنامه هایی برای اصلاح الگوی تغذیه ای جامعه ارائه دهند، ازجمله اولویت های بهداشتی جامعه امروز می­باشند.

 
واژه‌های کلیدی: سرطان، سرطان معده، سبک زندگی، عادات تغذیه ای، عوامل خطر
متن کامل [PDF 242 kb]   (189 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/8/14 | پذیرش: 1401/12/9 | انتشار: 1401/12/9
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه ارتقای بهداشت  نظامی Journal of Military Health Promotion
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645