[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
فصلنامه ارتقای بهداشت نظامی
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 2 - ( شماره 2- تابستان 1399 1399 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 110-104 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی با افسردگی در کارکنان بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج)
سوسن قاسمی ، کریم پرستوئی ، مجتبی سپندی ، حمداله جایروند*
دانشــگاه آزاد اســلامی اهــواز
چکیده:   (3693 مشاهده)
چکیده :
زمینه و هدف: افسردگی یکی از شایع­ترین اختلال­های روانی در سراسر جهان به شمار می­رود و به عنوان یکی از پیامدهای محیطهای کاری پر تنش از جمله بیمارستان گزارش شده است . مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین  کیفیت رژیم غذایی با افسردگی در کارکنان بیمارستان بقیۀ الله اعظم (عج) تهران  انجام شد.
روش ها:  این مطالعه مقطعی  با مشارکت100 نفر از پرسنل زن شاغل در بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) تهران با میانگین سنی 98/7±28/37  و میانگین نمایه توده بدن 27/4±54/26 انجام شد. علایم افسردگی توسط پرسشنامه افسردگی بک-2 (Beck Depression Inventory-II)  ارزیابی گردید. جهت ارزیابی کیفیت رژیم غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک و شاخص Healthy  Eating Index (HEI)  استفاده  شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای  Nutritionist4 و SPSS و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد و سطح معنی دار، کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد.
نتایج: یافته های مطالعه نشان داد که میانگین و انحراف معیار امتیاز افسردگی در افراد تحت مطالعه 7/7±71/11 بود. میانگین و انحراف معیار  شاخص HEI در زنان تحت مطالعه 1/8±5/64 محاسبه گردید. ضریب همبستگی کیفیت رژیم غذایی و افسردگی در کارکنان 592/0- بدست آمد که در سطح 01/0 معنادار بود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد کیفیت رژیم غذایی اثر معناداری و معکوسی بر افسردگی کارکنان دارد. مطالعات بیشتر، به خصوص از نوع آینده نگر، برای تایید این یافته ها در جوامع نظامی مورد نیاز است
واژه‌های کلیدی: افسردگی، کیفیت رژیم غذایی، پرستاران
متن کامل [PDF 168 kb]   (1397 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/6/22 | پذیرش: 1399/8/15 | انتشار: 1399/9/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi S, Parastouei K, Sepandi M, Jayervand H. The relationship between diet quality and depression in Baqiyatallah Al-Azam Hospital staff. 3 2020; 1 (2) :104-110
URL: http://military-health.ir/article-1-39-fa.html

قاسمی سوسن، پرستوئی کریم، سپندی مجتبی، جایروند حمداله. بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی با افسردگی در کارکنان بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج). 1. 1399; 1 (2) :104-110

URL: http://military-health.ir/article-1-39-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 2 - ( شماره 2- تابستان 1399 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه ارتقای بهداشت  نظامی Journal of Military Health Promotion
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645