[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 2 - ( شماره 2- تابستان 1399 1399 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 104-110 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی با افسردگی در کارکنان بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج)
خانم سوسن قاسمی، دکتر کریم پرستوئی، دکتر مجتبی سپندی، دکتر حمداله جایروند*
دانشــگاه آزاد اســلامی اهــواز
چکیده:   (795 مشاهده)
چکیده :
زمینه و هدف: افسردگی یکی از شایع­ترین اختلال­های روانی در سراسر جهان به شمار می­رود و به عنوان یکی از پیامدهای محیطهای کاری پر تنش از جمله بیمارستان گزارش شده است . مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین  کیفیت رژیم غذایی با افسردگی در کارکنان بیمارستان بقیۀ الله اعظم (عج) تهران  انجام شد.
روش ها:  این مطالعه مقطعی  با مشارکت100 نفر از پرسنل زن شاغل در بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج) تهران با میانگین سنی 98/7±28/37  و میانگین نمایه توده بدن 27/4±54/26 انجام شد. علایم افسردگی توسط پرسشنامه افسردگی بک-2 (Beck Depression Inventory-II)  ارزیابی گردید. جهت ارزیابی کیفیت رژیم غذایی از پرسشنامه بسامد خوراک و شاخص Healthy  Eating Index (HEI)  استفاده  شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای  Nutritionist4 و SPSS و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد و سطح معنی دار، کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد.
نتایج: یافته های مطالعه نشان داد که میانگین و انحراف معیار امتیاز افسردگی در افراد تحت مطالعه 7/7±71/11 بود. میانگین و انحراف معیار  شاخص HEI در زنان تحت مطالعه 1/8±5/64 محاسبه گردید. ضریب همبستگی کیفیت رژیم غذایی و افسردگی در کارکنان 592/0- بدست آمد که در سطح 01/0 معنادار بود.
بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد کیفیت رژیم غذایی اثر معناداری و معکوسی بر افسردگی کارکنان دارد. مطالعات بیشتر، به خصوص از نوع آینده نگر، برای تایید این یافته ها در جوامع نظامی مورد نیاز است
واژه‌های کلیدی: افسردگی، کیفیت رژیم غذایی، پرستاران
متن کامل [PDF 168 kb]   (239 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/6/22 | پذیرش: 1399/8/15 | انتشار: 1399/9/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi S, Parastouei K, Sepandi M, Jayervand H. The relationship between diet quality and depression in Baqiyatallah Al-Azam Hospital staff. 3. 2020; 1 (2) :104-110
URL: http://military-health.ir/article-1-39-fa.html

قاسمی سوسن، پرستوئی کریم، سپندی مجتبی، جایروند حمداله. بررسی ارتباط کیفیت رژیم غذایی با افسردگی در کارکنان بیمارستان بقیه الله الاعظم (عج). 1. 1399; 1 (2) :104-110

URL: http://military-health.ir/article-1-39-fa.html



دوره 1، شماره 2 - ( شماره 2- تابستان 1399 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه ارتقای بهداشت  نظامی Journal of Military Health Promotion
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4296